Въртяща се платформа за продуктова фотография
Въртяща се платформа за продуктова фотография

Продуктовата фотография е дял от фотографията, който е предназначен за целите на рекламата.

Тя е насочена към представянето на различни стоки и услуги в онлайн магазини, търговски сайтове, списания, брошури, билбордове и други видове печатни и електронни издания.

Самата продуктова фотография има своите особености, които я различават като тип заснемане на вече готов продукт от останалите видове фотографиране.

Въртяща се платформа за продуктова фотография

Какво представлява въртящата се платформа за продуктова фотография?

Въртящата се платформа за продуктова фотография е едно от новите технологични приспособления, с чиято помощ се изработват снимки за рекламни кампании, онлайн търговия, електронни сайтове, социалните мрежи и т. н.

Нейната основна роля е да подпомогне процеса на снимково представяне на продукта.

Самата платформа е устройство за завъртане на 360 градуса и предполага цялостно завъртане на поставения обект върху него.

Със стойката се работи изключително лесно, защото тя разполага с дистанционно управление, за да бъде задвижвана и регулирана.

С помощта на въртяща се платформа за продуктова фотография могат да работят и непрофесионалисти.

Достатъчно е те да се запознаят с упътването на приспособлението за снимане и да разполагат с останалата нужна техника за постигане на желаната фотосесия на дадения продукт.

Въртяща се платформа за продуктова фотография

Стойката представлява диск, на който са монтирани колелца, с чиято помощ се осъществява самото завъртане.

Всяка въртяща се стойка притежава функции за застопоряване и противоплъзгане, което осигурява стабилността на сниманите продукти върху нея.

Към всяко устройство има и зарядно за захранване. Работата с платформата не изисква специални умения и е изключително лесна за използване. На самата стойка има бутон, който е предназначен за пускане и спиране на въртящото се устройство.     

Въртяща се платформа за продуктова фотография

За кои видове фотография се използва?

Въртящата се платформа за продуктова фотография може да се използва за снимане на различни по вид стоки.

Достатъчно е техните мащаби да позволяват да бъдат поставени върху технологичното приспособление за снимане.

В статична позиция тя е идеалната поставка за позициониране на фотографирания обект.

Възможността на стойката да се върти, позволява с нея да се правят снимки за 360 – градусов изглед. Това са този тип снимки, които дават панорамен поглед към заснетото.

Въртяща се платформа за продуктова фотография

Самата 360 продуктова фотография е съвкупност от няколко отделни снимки на един и същи обект, които са направени под различен визуален ъгъл.

След това те се обединяват, за да се получи обща панорамна фотография. Подобни снимки създават усещане за завъртане на заснетия обект на пълен оборот и дават много по-добра цялостна представа за него.

В онлайн търговията подобни 360 – градусови снимки стават все по-популярни, защото са възможност за детайлно изобразяване на конкретните стоки в магазина.

Презентацията на дрехи, обувки, бижута, козметика и всякакви други аксесоари и предмети е много по-успешна с панорамно представяне, например.

Въртяща се платформа за продуктова фотография

Какви са предимствата ѝ?

Основните предимства на една въртяща се платформа за продуктова

фотография е, че е изключително не сложна за ползване и не изисква някакви допълнителни подготовки за постигане на желаните снимки.

Стойката дава необходимата статичност на заснемания обект, а когато е необходимо той се завърта на нужните обороти.

С нейна помощ бързо и лесно се правят панорамни фотографии, а те стават все по-актуални в интернет пространството.

Въртяща се платформа за продуктова фотография

Устройството обикновено е приспособимо за работа с камери, смарт телефони, таблети и други подобни пособия като статив, например.

Благодарение на дистанционното управление стойката може да се управлява от разстояние.

А това допълнително облекчава снимачния процес. Тя не заема много място. Може да работи лесно при всякакви условия, достатъчно е да е заредена с ток.

Въртящата се платформа е достъпна технологична вещ и благодарение на нея е решение за бързо заснемане, което е в помощ на професионалните и любителите фотографи.

Въртяща се платформа за продуктова фотография

Има ли различни видове платформи?

Принципът на работа на всички въртящи се платформи е един и същи код.

На пазара могат да бъдат намерени няколко вида наличност, които се различават основно по техния производител и спецификации

Разликите са малки и основно са свързани с техните параметри като издръжливост на батерията като време или  до колко килограма издържат.

Въртяща се платформа за продуктова фотография

В електронните магазини може да се поръчат стойки с максимална товаримост до 100 кг тегло, които са електронни по вид. 

Техните параметри масово са с височина 6 см и диаметър между 40 и 50 см. Скоростта им на завъртане за 1 секунда е между 20 и 50 секунди.

Въртящата се платформа е подходяща да бъде вашия универсален помощник при фотографиране на панорамни снимки и при направа на видео.

Снимки: pixabay и smartx.bg