Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?
Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Панорамната продуктова фотография представлява интерактивна “анимация” от множество кадри на продукта, заснет с камерата от различни ъгли. 

Това е най-модерният начин да представите продуктите си онлайн, който ви позволява да привлечете клиенти и да се отличите от конкуренцията. Възможността за контрол върху въртенето и доближаване в детайли носи на потребителя усещане за доверие към продукта, точно както и във физически магазин.

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Представяйки серия от панорами на даден обект, 360-градусовата продуктовата фотография създава впечатление за въртящо движение на съответния предмет. Ключовото ѝ предимство е, че предоставя свобода на потребителя да контролира въртенето на снимания обект, при които се получават панорами с 360° изглед

Когато трябва да заснемете продуктова фотография, която да запечата и най-малкия детайл на артикула, 360-градусовата панорама ще ви покаже всичко това само с едно скролване на мишката. 

Тя дава много по-реалистична перспектива на пространството, тъй като напълно обхваща всички ъгли и посоки. За да се създаде такова изображение, може да се използва всяка 360-градусова камера, която е в състояние да заснеме една истинска панорамна снимка

Тя дава възможност на вашия бизнес да е на няколко клика разстояние от клиентите. 

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Как мога да се възползвам от 360-градусови снимки за бизнеса?

Можете например да ползвате Google street view, за да представите на клиентите си виртуално своя офис, хотел или магазин. Един такъв 360-градусов виртуален тур е чудесен начин за демонстрирането на обекта или имота във всички ъгли.

В дигиталното време, в което живеем, виртуалните разходки са най-естественият и бърз път към потребителите. Това е метод,  отнемащ минимално време и предлагащ достатъчна детайлност, за да даде на клиентите ясна представа дали искат да посетят мястото и на живо.

Друга възможност, която имате, е да използвате продуктова 360-градусова снимка. Този тип изображения са ненадминати по бързина и сила на въздействието. 

С тях не е нужно клиентите да разглеждат десетки изображения, пейзажи и страници с информация. Все пак те не разполагат с толкова много време, което да отделят, а вие искате да им спестите този труд и да ги убедите, че вашият продукт е най-добрият

В уебсайтовете потребителят разглежда главно снимки и видео клипове, за да се запознае изчерпателно с всички характеристики и функционалности, които го интересуват. 

За съжаление, голяма част от търговците представят своите продукти недостатъчно пълно. Разчитат на заснемане на един-два кадъра, които не акцентират на отличителните детайли и преимущества.

Продуктовата фотография на 360-градусови продукти позволява създаване на панорамни завъртания както на изключително малки предмети, като бижута, така и на особено големи предмети като мебели – легла, шкафове и т.н.

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Какво трябва да търся в софтуера за 360-градусова фотография?

Преди да изберете вашия идеален 360° софтуер, ще трябва да решите какво точно търсите. Преди всичко трябва да определите дали ще го използвате за професионална работа или за лични проекти – в двата случая спецификациите са различни.

На пазара има много софтуерни програми за обработка на снимки, които предлагат разнообразие от различни персонализирани опции. Освен цената, при избора на софтуер за 360-градусова фотография трябва да имате предвид характеристики като скорост на зареждане; съвместимост; опции за редактиране и съхранение пр.

Особено важни са следните параметри:

  • Възможност за бързо качване и редактиране на снимки – За да направите един наистина добър сайт за електронна търговия, първото условие е да можете да качвате и сменяте бързо снимките в него и да ги редактирате според целта, която сте си поставили. 
  • 360° Content Delivery Network (CDN) – софтуерът трябва да предлага хостинг в мрежа за бърза доставка на съдържание. Този показател е особено важен за сайтове за електронна търговия. Не искате да губите клиенти заради това колко време отнема зареждането на вашите изображения, нали?
  • Добавки или възможности за вграждане – Ще трябва да се уверите, че софтуерът, който искате да използвате, е съвместим със сайтовете, които ще използвате за вашите изображения.
  • Опции за съхранение на снимки – чрез приложението за облачно базирано съхранение или на твърд диск. Всеки от тези начини си има своите предимства и недостатъци, но винаги е добра идея вашите снимки да бъдат архивирани на няколко места, за всеки случай.

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Какви са основните разлики между софтуера за 360° продуктова фотография на пазара днес?

Някои софтуерни програми за 360-градусова панорамна фотография предлагат ограничени опции безплатно и добавят повече възможности и персонализиране чрез своите платени версии. Но на пазара днес могат да се намерят и напълно безплатни софтуерни програми за 360° продуктова фотография. 

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

В зависимост от желаното от вас ниво на използване, безплатната версия може да има всичко необходимо, така че си струва да опитате за по-обикновени потребители. Но ако търсите нещо персонализирано за вашите платформи за електронна търговия или социални медии, ще ви се наложи да прибегнете до платените версии. 

В този случай можете да изберете да инвестирате или в добри продукти като автоматизирани въртящи се плочи (една от най-важните части от оборудването при създаване на 360 продуктови снимки – б.а.), или в подходяща софтуерна програма.

Ето някои основни разлики между софтуера за 360° продуктова фотография на пазара днес.

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Arqspin

Arqspin е отлична опция за някой, който току-що започва с 360 продуктова фотография. Процесът е достатъчно автоматизиран, но предлага и персонализации за фотография на по-високо ниво. Редактирането е в облак с опционално приложение за смартфон. Версията е платена и струва от 20 до 200 долара на месец. 

Sirv 

Този софтуер е безплатен с опции както за начинаещи, така и за напреднали фотографи. Редактирането на снимките може да се прави в облак.

Shutter Stream 360

Shutter Stream 360 е предназначен за професионална 360 фотография и може да бъде закупен с еднократна такса от $299-$1350. Може да бъде изтеглен само на настолен компютър и не е съвместим със смартфони. Този софтуер е предназназначен основно за редактиране на снимки

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Webrotate 360

Webrotate 360 ​​е безплатен софтуер, който можете да изтеглите на вашия компютър, което в зависимост от гледната точка може да се тълкува и като плюс, и като минус. Съвместим е със смартфони. Безплатната версия е подходяща за електронна търговия. Има и платена версия срещу $600 еднократна такса, която предлага допълнителни персонализации.

Glo3Dapp

Тази програма за 360-градусови снимки е предназначена на високо професионална фотография и може да бъде качена както на настолен компютър, така и в облак. Има безплатна и платена версия – $200 абонаментен план на месец. Съвместима е със смартфони.

Сгъване 360/ SPINZAM

Програмата е по-лека, за ежедневна употреба, но върши работа и за професионална фотография. Това е безплатен софтуер, базиран на облак и/или уебсайт, с възможност за вграждане на изображенията в други местоположения. 

Imajize

Една от най-популярните , но доста стара софтуерна система за 360 продуктова фотография. Трябва да се качи на уебсайт. Предлага се с безплатен пробен период, след който следва абонамент от $100/месец.

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Други неща, които трябва да имате предвид, когато търсите своя идеален софтуер за 360-градусова фотография

Повечето софтуерни програми за 360-градусова фотография, които се продават на пазара, предлагат разнообразие от различни персонализирани опции. 

При избора си струва да вземете предвид и някои други неща:

  • Ограничено ли е облачно базираното хранилище на даден софтуер?
  • Каква е скоростта на зареждане?
  • Продава ли съвместими продукти?
  • Предлага ли цялостен пакет за редактиране?
  • Дали е напълно прехвърляем към популярните сайтове и пр.

Например програмата Sirv предлага неограничено място за съхранение със сървърни резервни копия, но няма цялостен пакет за редактиране.

При Glo3Dapp бързият CDN се предлага само в по-високите абонаментни планове, а неограничено съхранение в облак на Imajize се помрачава от бавната скорост на качване.

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Някои от най-популярните услуги в интернет като Facebook, YouTube и Instagram вече започнаха да включват поддръжка за 360-градусови снимки и те ви позволяват да се “разхождате” виртуално във всички посоки на изображението. 

Ако никога не ви се е налагало да създавате подобен кадър, е добре да знаете, че това може много лесно да стане, независимо дали използвате телефон с Android или iOS, а след това бързо да го качите в своите профили в социалните мрежи. 

Първата стъпка е да инсталирате допълнително мобилно приложение за тази цел, като в момента най-добрият избор за вас е Google Street View.

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Все пак не бива да се забравя, че ако искате да имате наистина добра 360-градусова продуктова фотография за вашия онлайн магазин, трябва да заложите на професионалистите. 

Професионалните фотографи от студиото Фото ПРО знаят, че всеки клиент има различни нужди. Кое решение е най-добро за конкретния случай винаги варира в зависимост от бизнеса, бюджета, наличното пространство и изискванията на ниво потребител. 

За да обслужи по най-добрия начин клиентите си, екипът от специалисти на компанията използва различни техники, оборудване, софтуерни решения и приложения, което е гаранция, че заснеманите артикули ще бъдат оценени по достойнство от потребителите. 

Коя програма за 360-градусови снимки използват продуктовите фотографи?

Снимки: Pixabay