Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?
Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

В ерата на дигиталните технологии всичко се случва онлайн. Там общуваме, посещаваме музеи, виждаме се с близките си, запознаваме се с нови хора, основно там пазаруваме. 

Свикнали сме да свързваме пазаруването главно с женската част на населението. Всички знаем, че това не е случайно, но в 21-ви век мъжете не отстъпват по суетност на жените. Те са също активни купувачи и ето защо е важно тяхното око да бъде изкушавано по същия начин. 

Ако сте собственик на онлайн магазин и искате да знаете как да спечелите мъжката част от аудиторията, следващите редове ще са ви полезни.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Как влияе качеството на снимките на онлайн продажбите при мъжката мода?

Последните години онлайн бутиците за продажба на мъжко облекло процъфтяват. Това не е случаен факт, а съвсем логично продължение на дигитализацията, част от която сме и ние. 

Всеки от нас , сърфирайки в социалните мрежи, наблюдава множество реклами ежедневно и няма как да не се изкуши. А ако сте собственик на магазин, е важно в морето от реклами точно вашата да впечатли с визия и да остане в съзнанието на потребителя. Тук идва ред на качеството на снимките.

Атрактивните и качествени снимки на продукти значително влияят върху решенията на потребителите, особено ако продавате дрехи във вашия онлайн магазин. 

Наистина, когато снимате мъжки дрехи, вие трябва да съблазнявате клиентите си и да ги подканяте да виждат себе си в точно тази дреха. 

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

За да направите това, можете например да покажете продукта върху манекен, да увеличите мащаба, за да се види текстурата на материала, цвета или дори да покажете продукта, носен от човешки модели с различни размери.

За щастие не е нужно да харчите цяло състояние, за да направите снимки за онлайн магазин за мъжка мода и да продадете дрехите си. Малко материал, няколко съвета и воля са достатъчни, за да започнете. 

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Можете ли сами да направите снимки и какво ще ви е необходимо?

Препоръчително е да използвате професионални услуги на фотостудио, за да постигнете най-добър ефект и най-голямо влияние за потребителя.

Въпреки това е напълно възможно да направите снимките си сами, ако бизнесът ви тепърва стартира и все още нямате необходимия бюджет, който да вложите.

Подготовка на дрехите и аксесоарите

Преди да започнете фотосесията, е важно да подготвите дрехите си, за да ги представите в най-добрата им светлина. 

Уверете се, че върху дрехите няма дефекти – петна, мъх или производствени дефекти, включително и върху нови артикули. Разгледайте подробно дрехата отвътре и отвън. Има ли етикети, стикери или други брандиращи елементи, които трябва да бъдат премахнати? Отстранете ги, ако има такива. 

Дрехата се е намачкала по време на съхранение? Изгладете я. Все пак целта е да демонстрирате стил и класа. Коригирайте всичко и отстранете разсейващите елементи. Имайте предвид, че купувачите мъже са далеч по-наблюдателни от жените и биха забелязали, ако нещо не е изрядно във вашата снимка. 

Подберете и аксесоари, които да подхождат на избрания модел. Снимката трябва да е безупречна, за да спечели своя бъдещ купувач.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Подготовка и декор на помещението или студиото

С няколко елемента и аксесоара можете да превърнете всяка стая със свободно пространство във фотографско студио

Ако бюджетът ви е много малък, можете да се справите дори с основно оборудване – фотоапарат, фонова снимка на бяла хартия, тиксо, и да се възползвате от естествената светлина. 

Ако можете да си позволите да похарчите малко повече пари и искате да можете да избирате къде да снимате, е добре да инвестирате в допълнително оборудване за продуктова фотография.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Модели и манекени

Моделите вдъхват живот на дрехите и улесняват потребителите да видят дрехата на жив човек, но наемането на професионалисти е скъпо. Следователно алтернатива е използването на магазинни манекени

Снимането на дреха върху манекен в магазин несъмнено е най-добрият начин да се представи ясно формата на дрехата и как приляга на тялото, като същевременно насърчава клиентите да си представят, че я носят.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Ако нямате манекен, можете също да представите дрехите си върху плоскост, да ги снимате на закачалка или да използвате снимки, споделени от вашите клиенти

Това е добър трик, с който ще спечелите и доверието на своите нови клиенти. Когато видят, че има вече доволни потребители, много по-голям е шансът сами да се възползват от вашите предложения.

Отделете нужното време, за да сте сигурни, че сте подготвили добре манекена.

Ако дрехата, да кажем панталони, ви се струва твърде голяма, закопчайте я или я стегнете отстрани с колан, докато пасне добре. След това позиционирайте манекена в средата на вашия фон и точно пред мястото, където ще бъде камерата. 

Представете си тениски, които предлагате във вашия магазин и как биха изглеждали по-добре – сгънати върху дадена плоскост или върху манекен? Отговорът е повече от ясен.

Ако продавате спортни облекла, създайте спортна атмосфера за по-реалистична картина.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Обърнете внимание на детайлите

Да направите впечатляваща сесия не е лесна работа, още повече за взискателна клиентела, която има доста места, от които може да закупи желаната стока. 

Ето защо е важно да обърнете внимание на всеки детайл от вашите снимки – светлина, фон, контраст, съчетаемост между отделните аксесоари, дрехата да е изгладена и да стои добре на манекена, да е съчетана с подходящи аксесоари

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Както вече казахме, мъжете не са толкова импулсивни купувачи като жените, затова е важно да ги спечелите с детайлите. 

Направете снимки на няколко различни елементи от дрехата – копчета на ризи или яка, конкретни фигури по изложените пуловери, които биха впечатлили, ръкав в различни перспективи, за да създадете реалистична картина за вашия клиент.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Защо да заложите на професионални услуги за продуктова фотография, ако имате електронен магазин за мъжка мода?

Да извършите този процес сами е голямо предизвикателство. Не очаквайте перфектни резултати при първия си опит. 

Вашата цел трябва да бъде да работите върху подобряване на уменията си, докато продължавате да снимате дрехи. По-добрите снимки на продукти ще доведат до повече продажби и ще позволят на клиентите ви да се наслаждават на продукти ви. 

А ако все пак сте перфекционисти и искате отлично качество, не се колебайте да потърсите професионални услуги като тези на PhotoPro

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Проучванията показват, че интернет потребителите гледат главно изображения на страници за електронна търговия. Следват цената и описанието. 

Освен това човешкият мозък обработва изображенията по-бързо от писмената информация и запомня видените изображения дни по-късно. 

Така че е очевидно, че се нуждаете от зашеметяващи изображения на продукти за вашата електронна търговия, които ще привлекат потенциалните купувачи да останат на уеб сайта ви и да купуват.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Професионалната фотосесия ще позволи на купувача да има същото изживяване, както ако отива в магазин, за да провери качествата на продукта и може би ще създаде чувство на еуфория, водещо до покупката. 

Най-важното качество на онлайн снимките е, че те всъщност са визуални представяния на начина, по който вашият продукт е предназначен да бъде използван, и също така предават духа на вашата марка. Ето защо снимките на стоката ви са от първостепенно значение.

Не се колебайте да платите за професионална фотосесия, защото инвестираните средства ще се възвърнат бързо и сигурно при вас, а онлайн магазинът ви ще процъфти.

Как се правят снимки за онлайн магазин за мъжка мода?

Снимки: Pixabay.com