Защо ви е необходима инфографика за Amazon или Ebay?
Защо ви е необходима инфографика за Amazon или Ebay?

Инфографиката представлява илюстрация, снимка или анимация на определена информация, която е представена визуално. Чрез нея се показва символно даденo инфо, отразява се процес, събитие или се илюстрират бизнес данни.

В последните години инфографиките масово присъстват в интернет пространството. Те са неизменна част от уеб сайтовете, електронни медии, информационни портали, страници и т.н.

Защо ви е необходима инфографика за Amazon или Ebay?

Всяка една инфографика е съставена от три основни части – съдържание, знание и визуална. Последната винаги съдържа различни графики и цветове. 

Именно това прави инфографиката достатъчно ефектна за потребителя и директно изгражда зрителен образ у него. Установено е, че именно чрез зрителното възприятие ние получаваме много повече информация, отколкото с останалите сетива като слух, мирис, вкус и допир. 

50 процента от нашия мозък възприема много по-бързо изображенията, отколкото текстовите информации, например. Специалистите казват още, че инфографиките са по-достъпни за възприятие, по-бързо се осмислят от потребителите, което е сред причините трайно са се наложат в интернет пространството. 

Ето защо е напълно резонен въпросът: Защо ви е необходима инфографика за Amazon или Ebay? Има няколко основни причини като водещи са следните факти.

Редуциране на негативни ревюта

Проучвания за нагласите на интернет потребителите сочат, че 70 на сто от тях се влияят от ревютата. Средно се четат около шест отзива за даден продукт, услуга или информация. 

И в крайна сметка над 80% от анкетираните отговаря, че рецензиите им повлияват на крайния избор. Изводът е, че ревютата имат огромно значение за потребителите. 

Когато има негативни ревюта, това несъмнено носи отрицателен ефект относно качествата и надежността на конкретната стока и на електронния търговец, източник на информацията и т.н. Понякога негативните ревюта се генерират от изкуствения интелект въз основа на съществуващи вече в мрежата мнения на потребители.  

Големите компании разполагат със софтуерни технологии, които им дават възможност да откриват отрицателните и фалшиви рецензии. Целта е да управляват успешно своята онлайн репутация и представяне пред техните клиенти.

Защо ви е необходима инфографика за Amazon или Ebay?

Няколко години подред Amazon е сочена за най-скъпата марка в света. Американският интернет гигант е в Топ 10 на най-популярните брандове. 

Компанията привлича милиони посетители на месец. С подобен обхват тя не бива да бъде пренебрегвана като средство за продажба и разпространение на продукти.

Интернет компанията Ebay е собственик на големия сайт за онлайн търговия, който носи същото име. Неговата популярността на пазара се дължи на продажбите по цял свят на стоки, които може да са нови и употребявани. Голямото му предимство освен това се дължи на обявената цена, която при доста от стоките е по-ниска от пазарната.

Защо ви е необходима инфографика за Amazon или Ebay?

Подобряване на конверсиите и продажбите

Сайтът за електронна н търговия Ebay обслужва огромно разнообразие от стоки. 

Това са:

 • различни видове бяла и черна техника
 • автомобили
 • предмети от бита като мебели, дрехи, обувки, козметика
 • оборудване за офиса 
 • музика 
 • филми 
 • специализирано и професионално оборудване
 • софтуер 
 • хардуер 
 • храни и напитки 
 • онлайн предложения за екскурзии, пътувания, имоти и т.н.

Интернет гиганта Amazon от своя страна също поддържа широк кръг от стоки и услуги, които се предлагат онлайн на потребителите по целия свят. 

Това са:

 • бебешки продукти, дрехи, козметика, обувки, бижута, аксесоари 
 • най-различна техника за бита, офиса и промишлеността 
 • специализирано оборудване
 • спортни принадлежности и много други 

Интернет специалистите твърдят, че инфографика за Amazon и инфографика за Ebay неминуемо води до  подобряване на конверсиите и продажбите.

Целта на всеки електронен магазин е да повиши процента на своите конверсии. Това е показател, който е пряко свързан с продажбите и неговото подобряване автоматично означава ръст на получените приходи. 

Например, при онлайн магазините подобен процес може да е свързан с различни етапи на развитие. От една страна е необходимо да се осъществи оптимизация на предлаганите продукти и да се отбележи конкретна стратегия за повишаване на конверсиите.

Съкращаване времето за вземане на решения за покупки

При онлайн търговията облекчаването на процеса на самата поръчка, нейното регистриране, покупка и условия за доставка са от съществено значение за потребителя. 

Улесняването на процеса само може да увеличи продажбите и привлече нови клиенти. Това налага оптимизация на електронните услуги с различни способи и технологии.

Обикновено в инфографиките са посочени различни техники, които дават възможност да се подобри като цяло предлаганата услуга или продажбара на различни по вид стоки. Включени са и полезни препоръки и съвети за оптимизиране на електронната търговия.

Защо ви е необходима инфографика за Amazon или Ebay?

С инфографика за Amazon и инфографика за Ebay може да се използват някои полезни детайли, които са предназначени за вида на рекламирания продукт и неговото по-бързо достигане на клиента. 

Облекчаването на начина на плащане, надеждността на доставката, както и улесняването на самия процес на избор на предлаганите артикули само подобрява услугата. Това е от изключително значение за всеки потенциален клиент. 

Проучвания на онлайн пазара доказват също така, че при колебание от страна на потребителя е по-вероятно той да поръка стоката, ако липсват пречки и целият процес не изглежда сложен и трудно достъпен.

По отношение на електронната търговия и предоставяне на услуги вече има достатъчно заложени успешни модели, които могат да се взаимстват за по-добри резултати на назара.     

Снимки: pixabay.com